Trenddag NII 8 november 2018 - CIRCULAIRE ECONOMIE

Trenddag NII 8 november 2018 - CIRCULAIRE ECONOMIE

Op donderdagmiddag 8 november vindt de 3e trenddag van het jaar plaats met als onderwerp ‘Circulair ondernemen biedt kansen.’ En designers hebben daar een cruciale rol in. Het betekent een nieuwe manier van werken, waarbij de nadruk ligt op het sluiten van kringlopen en het voorkomen van afval en verspilling.

In de circulaire economie kijk je naar de hele levensduur van een product. Niet alleen: wat doe je als het product afgeschreven is, maar ook: hoe kun je iets op zo’n manier ontwerpen dat de grondstoffen steeds opnieuw, zonder verlies van kwaliteit, ingezet kunnen worden. Daarnaast denken circulaire ondernemers na over hoe zij grondstoffen na gebruik door anderen weer terugkrijgen. Hier horen nieuwe business- en verdienmodellen en andere vormen van ketensamenwerking bij.

  • Kan je als producent zelf de verantwoordelijkheid voor jouw product gaan dragen?
  • Kan ik van mijn huidige product een dienst maken?
  • Welke uitdagingen kom ik tegen als Middelgroot of Klein Bedrijf?
  • Tools en praktijk cases.

Sabine Oberhuber

Schrijver van het boek Material Matters, zaken en levenspartner van Tomas Rau, en samen hebben zij het platform Turn Too opgericht. “Ik ben ervan overtuigd dat wij allemaal met de taak op aarde zijn gekomen om de wereld een stuk beter te maken, iedereen op zijn eigen manier.” Sabine is ervan overtuigd dat de sleutel tot werkelijke verandering in het bewustzijn van mensen zit begon ze economie, politiek en geschiedenis te studeren met als doel bij te dragen aan maatschappelijke verandering van binnenuit.

Teun van Wetten

Teun van Wetten is Design Director FMCG, van Van Berlo Design Innovation Studio. Teun is afgestudeerd in Sustainability & Design. Hij maakt op een praktische manier duidelijk hoe om te gaan met het toepassen van deze ontwikkeling aan de hand van voorbeelden.

// Doe mee

Omdat deze ontwikkeling ook voor jou van belang is geven we je graag de kans je vraag over dit onderwerp vooraf te stellen. Heb jij nu al een idee wat jou bezighoudt op het gebied van circulair denken, deel het alvast met ons via info@interieurinstituut.nl

// Locatie

Voor deze dag hebben we gezocht naar een toepasselijke ruimte, waar een stuk herbestemming al gerealiseerd is. We zijn te gast op het terrein van CHV, in Veghel. Het is mogelijk om een rondleiding te krijgen, oud werknemers van CHV geven een beeld van de locatie. Heb je interesse in deze rondleiding, meld dit bij je aanmelding!

// Programma

  • 13.00 uur - Rondleiding langs gebouw. Vooraf aanmelden svp. (facultatief)
  • 14.00 uur - Inloop en koffie/thee
  • 14.30 uur - Start programma
  • 17.00 uur - Netwerkborrel

// Inschrijven

Zoals altijd krijgen leden met een full membership 2 toegangskaarten. De leden met een basis lidmaatschap hebben recht op 1 kaart. Extra kaarten voor deze trenddag zijn te reserveren en kosten € 95,00 p.p. Na ontvangst van je inschrijving ontvang je een bevestiging met verdere details.

Schrijf je in via info@interieurinstituut.nl of via onderstaand formulier.

Verder op onze trendagenda

Gratis toegang tot Maison&Objet januari 2019

Inschrijving Trendreis Milaan 2019

Trenddag NII 8 november 2018 - CIRCULAIRE ECONOMIE

IF NOT US, THEN WHO

Vragen over events, trips of lidmaatschap?

Nederlands Interieur Instituut
p/a Stationsweg 106
6711 PX EDE
info@interieurinstituut.nl

Neem gerust contact met ons op:

Edvard Daamen
Astrid van Leeuwen